Afficher ce site en français | View this website in English

Middelkerke gastheer voor eerste Belgische pop-uparena

dinsdag 28 juli 2020 - 11:05

Kustgemeente Middelkerke verwelkomt volgende zomer de eerste pop-up concert- en evenementenarena aan onze Belgische kust. De Sportpaleis Groep start vol moed én met veel goesting dit innovatieve project. Het initiatief is een opsteker voor de noodlijdende livemuzieksector. Bovendien geniet het publiek – dat door de coronacrisis nu op z’n honger blijft zitten – van een extra ruim aanbod muziek en spektakel tijdens de zomer van 2021.

Dit vernieuwende project wordt een imposant tentencomplex met een capaciteit van 3.500 (zittende toeschouwers) tot 5.500 bezoekers (in een gecombineerde staand/zittende opstelling). Je kan het vergelijken met een kleinere versie van de Lotto Arena in Antwerpen. Op die schaal werd nooit eerder in België een structureel pop-up concert- en evenementencomplex gebouwd.

Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Groep : “zoals het er nu naar uitziet, wordt het vanaf de zomer 2021 bijzonder druk met op de agenda een groot aantal verplaatste én nieuwe concerten en evenementen. Met deze pop-up arena kunnen we dit grotere aanbod ook faciliteren.”

De Sportpaleis Groep heeft bewust gekozen voor een arena met een beperkte capaciteit, waardoor het draagvermogen van de omgeving op het vlak van mobiliteit en andere milieu effecten niet wordt overschreden. De groep heeft meer dan 20 jaar expertise in huis om dit project in optimale omstandigheden naar een succes te leiden.

Nu dit project is aangekondigd, wordt werk gemaakt van de programmering. De uitbaters leggen contacten met organisatoren van concerten van nationale en internationale artiesten, indoor festivals en (muzikale) evenementen.

De Pop-Up Arena zal maximaal van 15 juni tot en met 31 augustus in Middelkerke (vrijetijdspark aan de Westendelaan) beschikbaar zijn. Het initiatief kadert in een partnership van de gemeente Middelkerke en de Sportpaleis Groep. Meer details en informatie over de programmering en de ticketverkoop volgen in september.

Wie interesse heeft, kan zich nu al via e-mail aanmelden om automatisch op de hoogte gebracht te worden van nieuws en updates in verband met de Pop-Up Arena.